MAPA STRONY RODO KONTAKT DEKLARACJA DOSTĘPNOŚCI
WCAG

Aktualności

Zawartość cukru w produktach, czyli jak nie wpaść w słodką pułapkę?

24 czerwca 2021

Zawartość cukru w produktach jest dla większości ludzi zagadką. Wielu z nich uważa, że tylko słodycze, desery i napoje zawierają w swoim składzie cukier. Jednak jest on niemal wszędzie. Nie wszyscy wiedzą, że aż 74% pakowanej żywności sprzedawanej w supermarketach zawiera dodany cukier. Ograniczenie ilości zjadanego cukru powinno być podstawą każdej zdrowej diety. Wakacje przed nami, może to właśnie czas na zmianę nawyków  żywieniowych? W ramach zakończonej właśnie II edycji projektu „Ile jest cukru w cukrze?”, którego koordynatorkami były p. Jolanta Maciejewska i p. Teresa Świś, uczniowie klas I d, II ag, II bg opracowali jadłospisy zawierające posiłki o różnej zawartości cukru. Poniżej prezentujemy jeden z nich.

Powrót

KONTAKT:

I Liceum Ogólnokształcące
im. Stefana Czarnieckiego
ul. Czarnieckiego 8
22-100 Chełm
tel. +48 82 565 38 85

Sekretariat czynny:
poniedziałek - piątek 7.30 - 15.30

www.1lochelm.pl
e-mail: liceum@1lochelm.pl